Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Kalki Maitreya Avatar Of Vishnu-Κοσμικός Χριστός/Chokmah





 Και τότε θέλει φανεί το σημείον του Υιού του άνθρωπου εν τω ουρανώ, και τότε θέλουσι θρηνήσει πάσαι αι φυλαί της γης και θέλουσιν ιδεί τον Υιό του άνθρωπου ερχόμενο μετά δυνάμεως και δόξης πολλής.



Στο πάνω μέρος του Δένδρου της Ζωής βλέπουμε την Αγία Τριάδα από την οποία εκπροεύονται τα πάντα.

Η Αγία Τριάδα εκφράζεται μέσα από διαφορετικές παραδόσεις, αλλά είναι πάντα εκπόρευση των τριών πρώτων Σεφιρώθ, μέσα από τα οποία εκπορεύεται το Παν. Chokmah είναι ο Κοσμικός Χριστός-Vishnu, Binah είναι το Άγιο Πνεύμα-Shiva και Kether είναι ο Θεός-Brahma.


O Kalki Maitreya, ο 10ος Στρατιωτικός/Πολέμαρχος Άβαταρ του Vishnu-Κοσμικός Χριστός/Chokmah είναι εδώ.

Ἥξει οὐρανόθεν βασιλεύς αἰώνων, μέλλων κρῖναι πᾶσαν σάρκα, καὶ κόσμο ἅπαντα. Σίβυλλα η Ερυθραία.

Διόρθωση:

Είχα ένα όνειρο σε σχέση με αυτό(το συνηθίζω όταν κάνω κάτι λάθος η όταν παραλείψω κάτι) και οφείλω να το ομολογήσω ότι είναι βλακεία μου(και άλλων) να θεωρούν ότι ο Shiva εκπορεύεται από το Binah-Άγιο Πνεύμα, καθότι μιλάμε για την θηλυκή αρχή-Shakti-Δη-μήτηρ-Ίσιδα-Παναγία που βρίσκεται στα αριστερά(το φίδι στα αριστερά του Κηρύκειου) και μαζί μου συμφωνούν και οι δύο διδάσκαλοι από τους όποιους δέχομαι επιρροή στην Καμπάλα και όχι μόνο (Κρόουλι και Βεόρ. Με τον πρώτο έχω σημαντικές διαφωνίες, αλλά τον θεωρώ τεράστιο). Ο Shiva ως αρσενική αρχή εκπορεύεται και αυτός απο το Chokmah-Κοσμικός Χριστός, ως ο Καταστροφέας και ο θεός της μεταμόρφωσης(από τον οποίο θα αντλήσει την πολεμική του γνώση ο Κάλκι-Μαιτρέγια-Χριστός, εκεί όπου ο Vishnu εκπρορεύεται ως η δύναμη της διατήρησης και της διαφύλαξης της δημιουργίας.

Τελικά Χριστιανική διδασκαλεία περί της Αγίας Τριάδας  εκφράζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τα τρία Σεφιρώθ από τα οποία εκπορεύεται το παν, ασχέτως αν η Ινδουιστική παράδοση παρέχει περισσότερες λεπτομέριες σε σχέση με τις εκπορεύσεις του Δένδρου της Ζωής.

Binah-Άγιο Πνεύμα είναι η Σεφίρα της Κατανόησης, είναι αυτό που λέμε επιφοίτηση του Άγιου Πνεύματος, κάτι το οποίο απουσιάζει από την Ινδουιστική παράδοση και που σύμφωνα με τον Δάσκαλο μου Σαμαέλ Αούν Βεόρ, εκφράζει το Ελληνικό πνεύμα-Θήλυ < Μυστήρια της Ίσιδος, που μπορεί να σε αναβάσει στην θέωση-επιφοίτηση, αλλά και να σε ρίξει στον πάτο της Aβύσσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου